יום שישי, 31 באוגוסט 2012

בראוניז שוקולד 1

האמת יש לי שני מתכונים לבראוניז והם מעט שונים אם כי שניהם טעימים. פעם אפילו ניסיתי לבדוק מה יותר טוב, והכנתי שניהם ביחד, ובהכנה פישלתי, כך שאחד הצליח יותר (ואני חושבת שעליתי על הטעות).
עם זאת "הפאשלה" הגדולה היא בכך שבסופו של דבר שכחתי לצלם  את כל כמות הברוניז שיצאה לי ..
אז להלן המתכון הראשון : המוצלח יותר מבחינתי בכלל  ובאותו ניסיוי שערכתי בפרט ובשעה טובה, המתכון מלווה בתמונה.




החתיכים בתוספת פטל מיובש


יום חמישי, 23 באוגוסט 2012

עוגת פרג ב-5 דקות

יום אחד שאלתי את בעלי איזו עוגה להכין לך ליום הולדת: התשובה: עוגת פרג עם קיווי....
כמובן שלא מצאתי את המתכון ברשת, אז הרמנו טלפון לאמא שלו – ואכן מדובר בעוגת פרג עם תפוח במקור – מספר "עוגות ב-5" דקות , רק שהיא היתה מגוונת ומוסיפה פירות אחרים. עוגה טעימה עם הפתעה כיפית ומרעננת של התפוח המגורד.

רכיבים:
3 ביצים
200 גרם חמאה/ מרגרינה בטמפרטורת החדר
100 גרם פרג טחון
½ כוס חלב
¾ 1 כוסות קמח תופח
2 כפות קוניאק  או ברנדי
1 כפית תמצית ווניל
1 תפוח עץ מגורד גס (או כל פרי אחר)

אופן הכנה:
מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר, (או ידני) לתערובת בהירה
מוסיפים ביצים אחת אחת,
מוסיפים את הברנדי והווניל, קמח, פרג וחלב
כשתערובת אחידה מערבבים פנימה את התפוח המגורד.
אופים בתבנית משומנת כשעה ב-180 מעלות.
אם עושים בתבניות אינגליש קייק (הכמות מספיקה ל3 עוגות יפות) אופים פחות – בערך 35-40 דקות עד שעוגה זהובה והקיסם יוצא יבש.

סלט קישואים


האמת, אני מקנאה. בכל אלו שיש להם זמן לעדכן כל דבר שהם מכינים בבית. גם אם מדובר בדברים פשוטים וטריוויאליים. אני פשוט דוחסת 2-3 מתכונים לאחד, עם כל האופציות האפשריות . אז הנה הפעם לקחתי כמה מתכונים שאני מכירה ועשיתי מהם אחד.
בעלי ביקש לכנותו המרענן הרשמי של הקיץ. לטעמי אין סלט קישואים שאינו מרענן. אז להלן אחד מהם

סלט קישואים

יום חמישי, 16 באוגוסט 2012

"כבד קצוץ" מעדשים

שוב, אילוצים- בפסח האחרון, בארה"ב, לא מצאתי כבד. ובינינו האשכנזים, איזה מן שולחן חג זה ללא כבד קצוץ
אני יודעת שיש הרבה דרכים ורכיבים שאפשר לשלב ולקבל תוצאה דומה. הפעם עדשים ואגוזים נבחרו לשמש אותי למטרה זו.
די אהבנו את התוצאה (גם הלא אשכנזים שבינינו, וגם כאלה שלא מממש אוהבים את הכבד הקצוץ האמיתי).

רעיון הגשה: מקררים את ה"כבד" בקערה מנויילנת, ובהגשה הופכים לצלחת ומקלפים את הניילון.

ירקות מוחמצים


לי ולצד הרוסי ולעוד כמה מהסובבים אותי נשמע מוזר המתכון של הירקות המוחמצים- ללא שימוש במים חמים???
רק קר? ובעיקר חומץ?
אבל החמוצים מהר מאוד הפכו לחברים רצויים על השלוחן, עוד לא היה אחד שהתלונן על הטעם.
הירקות שאני שמתי הם בגדר המלצה וכן אילוצים. חמי, שתרם לי גם את המתכון, שם ירקות שונים לחלוטין ועדיין יוצא נהדר.


יום שלישי, 7 באוגוסט 2012

אוזני המן

 פעם אחרונה שעשיתי אוזני המן היה לדעתי בתיכון- לא עבד לי יותר מידי טוב (ומה לעשות שאינטרנט לא היה אז) ומאז עזבתי את הרעיון. ושוב תודה לזה שבארה"ב מצאתי רק אוזני המן עם מלית ריבת פטל וריבת משמש .... מה שכן מצאתי מלית פרג, ואפילו ממרח תמרים, וכמובן שיש פה נוטלה בשפע.. חיפוש זריז הביא אותי למתכון של בצק שאימצתי בכיף(מניקי ב) ואף המלצתי בכיף לסובבים אותי, בשל פשטותו- כולם יכולים להצליח!!!
אוזני המן עם תמרים ופרג.

עוגיות קוואקר


זוכרים את הפרק ב"חברים" , בו מוניקה מנסה לשחזר מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס של סבתא של פיבי?
טוב הפעם זה לא שוקולד צ'יפס אך עם זאת מדובר במתכון שמצאתי פה, בארה"ב על גבי האריזה של קוואקר.
וכן כמה פשוט ככה טעים. אני נוהגת להכין את כל כמות הבצק ולהקפיא. ואז כשיש אורחים או סתם בא עוגיות, מוציאים מפריזר, 20 דקות (כולל החימום של התנור) ויש עוגיות טעימות ונפלאות.

 רכיבים:
225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס דחוסה של סוכר חום כהה
2 ביצים
1 כפית וניל
½ 1 כוסות קמח
1 כפית סודה
1 כפית קינמון
½ כפית מלח
3 כוסות קוואקר
1 כוס צימוקים/ חמוציות

הכנה:
1.       במיקסר עם וו גיטרה לערבב את הסוכר והחמאה לתערובת קלילה
2.       להוסיף את הביצים אחת אחת ואז את הוניל
3.       להוסיף את הקמח, סודה, קינמון והמלח ולהמשיך לערבב לתערובת אחידה
4.       בסוף מוסיפים את הקוואקר והצימוקים

כעת יש 2 אופציות או להשתמש בכף ולשים על תבנית מהבצק קצת קטן יותר מהגודל הסופי הרצוי.
אופציה נוספת הינה לחלק את הבצק ל-2-3 חלקים לגלגל לנקניק בפלסטיק נצמד, להקפיא, ולפי צורך להוציא לפרוס, לסדר על תבנית  מרופדת בנייר אפייה עם רווחים, ולאפות 

לגלגל לנקניק בפלסטיק נצמד, ולמקפיא לפחות לשעה..


כאשר מוציאים מהמקפיא, מסירים את הניילון ופורסים  (לא דק מידי) 
5.       אפייה של 10-12 דקות ב 1800 .(תנור שחומם מראש)

הערות:
ניתן להוסיף אגוזים קצוצים (חצי כוס עד כוס) או פירות יבשים אחרים מי שאוהב .
אפיה קצרה יותר- עוגיות רכות יותר,  אם מוציאים מהפריזר לאפות עוד דקה או שתיים בהתאם לעובי העוגיות.
בדרך כלל הסימן שמוכן הוא שעוגיות מזהיבות מעט מלמטה