יום רביעי, 30 בינואר 2013

בראוניז שוקולד 2

הוזמנו לכוס קפה ועוגה, כשהעוגה עלינו. בלי לחשוב יותר מידי ניצלתי הזדמנות להכין מתכון נוסף שיש ברשותי לבראוניז
לשיפותכם איזה מתכון באמת מוצלח יותר זה או זה? (לדעתי  האישית הבחירה במתכון תלויה בכמות השוקולד שיש בבית).
אגלה ואספר שהפעם שידרגתי את הבראוניז עם תמצית מנטה  יצא שונה וטעים כאחד, מומלץ למי מכם שאוהב שוקולד מנטה. (ויודע איפה להשיג תמצית מנטה איכותית). אך לא מחייב לרוב אני מוסיפה ליקר קפה וזה עדיין יוצא מעולה




יום חמישי, 24 בינואר 2013

עוגת פירות יבשים

ט"ו בשבט הגיע..
ואיתו המתכון הפשוט הזה שפתאום נזכרתי בו
והמתכון ... איזו היסטוריה .... ראיתי בטלויזיה הרוסית כשהייתי ילדה... לא זוכרת בדיוק בת כמה הייתי, אבל מאז אני זוכרת את המתכון בעל פה ( כמה פשוט ככה טעים)  וכל שנה עם שידרוגים כאלה ואחרים הוא שם בט״ו בשבט, או כל פעם שמתחשק משהו מתוק אבל המצרכים מצומצמים, או כשהעצלות שולטת


יום שני, 21 בינואר 2013

עוגיות שבלול מבצק פריך

עוגיות פריכות שקישטו לנו את השולחן בסוף השבוע.
זה היה מאותם הימים בהם לא תכננתי להכין כלום חוץ ממרק וסיימתי עם 5 סירים מלאים בדברים טובים.
העוגיות היו הסיום המושלם ליום משונה שכזה ובטח חיממו לנו את הלב לצד כוס תה, כשבחוץ שמש וטמפרטורה של 3 מעלות (חורף בוגאס) במהלך סוף השבוע.

עוגיות שבלול

יום רביעי, 2 בינואר 2013

קציצות טונה אפויות

חלבון לצהריים או לחילופין גיוון לארוחת ערב  מה עוד אפשר לעשות עם טונה, אחרי שנמאס מהסלטים ואחרי שניסיתם את הפסטה עם טונה הדג הלאומי.
הנה רעיון - קציצות טונה- אפויות. בריא וטעים ושונה.
 

קציצות טונה אפויות