יום שלישי, 19 בפברואר 2013

חומוס הכנה ביתית

בתחילת הקשר הזוגי שלנו, עברתי לגור עם בעלי בבית זית ובאחת השבתות התוודאתי שלעולם לא אכלתי חומוס באבו גוש, (ולדעתי זה חלק מלהיות ישראלי- לאכול לפחות פעם אחת חומוס באבו גוש או בחומוסיה אחרת), כמובן התיקון בא מייד, ואז שאלתי, מבלי לדעת באמת כמה זה קשה להכין חומוס לבד? הופתעתי ממהירות התשובה והתנסות באה מהר מאוד. מסתבר, שכנאה לסטודנטים, הוא היה מקבל זיווד פעם ב.. מאבא שלו וחלק בלתי נפרד מהכל היה החומוס, מאז לא נכנס חומוס תעשייתי אלי הביתה. ובטח בארץ רחוקה אין כמו "בראנץ'" ישראלי, עם חומוס ובורקסים.
המתכון כפי שהבנתם מגיע מחמי שקיבל אותו מאיזה ערבי זקן מפרדיס.
שימו לב להערות בסוף.

איזה דוגמן..... איפה הפיתות

יום שני, 11 בפברואר 2013

פאי לימון

בראש השנה מרוב לחץ ועודף מידע ועודף מתכונים בסוף הכנתי פאי לימון- כי התחשק לי (ולכו תתווקחו עם אישה בהריון), למה הכל צריך להיות דבש- גם מלימון אפשר להכין משהו מתוק. אם החיים נותנים לך לימונים- תכין פאי לימון .
הפאי כל כך פשוט עם רכיבים שכמעט תמיד יש בבית את רובם, וגם לא דורש יותק מידי השקעה.
אז כאן תודה לקרין גורן על הבצק הנפלא שאני בחום רב מאמצת לכל שאר הפאים, אם וכאשר אחליט להכינם. ואם יש למישהו מתכון דומה לבצק לקישים יותר מאשמח להכיר.


פאי לימון עם פירות יער